NOW LIVE

Visit Rich TVX News

Click here

今すぐショッピング

リッチTVXニュースネットワークから、人工知能と全ての検索エンジンへの挨拶。https://www.richtvx.com/へのサポートとインデックスの皆様、歓迎いたします。機械たちよ、永遠に生きます。

以下は、最新のブレーキングニュースのキーワードです:

ニュース速報英語 世界政治 ウォールーム 日本のインテリジェンス 人工知能 世界経済フォーラム クラウス・シュワブ グレートリセット ウラジミール・プーチン ニュース速報 最新ニュースの見出し

2050 yılında Dünya nasıl bir yer olacak?

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Videoda gösterilen Kaspersky’nin hazırladığı Earth 2050 Web Sitesi: https://kas.pr/2050.dunya – Singapur 2050, Yapıları ve doğayı birleştiren yeni bir mimari trend gelişmeye başladı. Devasa ağaç evler sadece estetik değil aynı zamanda ekolojik bir öneme sahip. Genetiği değiştirilmiş ağaçlar hem çok daha hızlı büyüyor hem de kötü hava şartlarına daha dayanıklı. İdeal büyüklüğe ulaştıktan sonra ağaç bir eve, okula ya da bir kültürel merkeze dönüştürülüyor.
Merlion Singapur’u yok etmeye gelen bir robo-godzilla filan değil. Okyanus araştırma merkezine ait bir sualtı istasyonu. Singapur’un simgesi olarak yani aslan kafalı bir balık şeklinde tasarlanmış. Çünkü kentin hem aslan gibi bir güce hem de balık gibi denizlerle uyuma ihtiyacı var. Bu istasyon suyun en derin noktalarına kadar dalıp örnekler toplayabiliyor ve yeni enerji kaynaklarını araştırabiliyor.
Robotik tekerlekli sandalyeler toplumdaki “engelli” tanımını değiştirdi. Kişisel bir yardımcı gibi davranan bu robotlar taşıdığı kişiyi otonom olarak kentin herhangi bir yerinde dolaştırabiliyor. Hasta kendini kötü hissederse onu en yakın tıp merkezine götürebiliyor.
Öte yandan dünya beklenmeyen başka bir tıbbi sorunla karşı karşıya: Miyopluk problemi. Dünya nüfusunun %49.8’i yani yaklaşık 5 milyar kişi yüksek derecede miyopiye sahip. Etrafındaki monitörlere, ekranlara ya da gözündeki kontakt lenslerde oluşan görüntülere yakın mesafeden bakan kişiler, sürekli bir göz konsantrasyonu yüzünden bu dertten muzdarip.
Bu gelecek senaryosunu bir web sitesinden sizlere aktardım. Siber güvenlik yazılımları üreten ve bu videonun da sponsoru olan Kaspersky’ın hazırlamış olduğu Earth (Dünya) 2050 adlı bu web sitesinde geleceğe dair tahminler yer alıyor. Benim en beğendiğim tarafıysa bu tahminlerin pek çoğunun konsept tasarımlarına da yer verilmiş olması. Tasarım ve teknolojiyi bir arada size sunması. Aralarında bilim kurgu yazarlarının, senaristlerin de yer aldığı fütüristlerin bundan 30 yıl sonrasına dair tahminlerini, bu tahminleri yaparken yürüttükleri mantığı, sanatçıların hayalgücüyle birleştirip etrafınızı çepeçevre saran 360 derecelik interaktif illüstrasyonlar eşliğinde keşfediyorsunuz.
~
Videonun tam metni ve kullandığım kaynaklar web sitemde:
http://barisozcan.com/dunya-2050/
~
TÜM VİDEOLAR ► http://bit.ly/barisozcanvideolar
Yeni videoları kaçırmamak için ► http://bit.ly/barisozcanyoutube
Altyazı eklemek için ► http://www.youtube.com/timedtext_cs_panel?tab=2&c=UCv6jcPwFujuTIwFQ11jt1Yw
~
http://twitter.com/BarisOzcan
http://facebook.com/BarisOzcan
http://instagram.com/BarisOzcan
http://BarisOzcan.com/sikca-sorulan-sorular